אשת שלומו של גנץ? "מוניתי למפקדת עם נטו כישורים ואפס קשרים" / דוד ורטהיים מארח את גלית אלטשטיין

על ברדוגו ("חטף את המיקרופון לטובת מאבק אישי"), הביקורת נגדה ("קמפיין הכפשה") והפטור משירות ("הכל היה ידוע"). אחרי פרישתה מגל"צ, גלית אלטשטיין מתיישבת לראשונה לשיחה. בפודקאסט המכון לעיתונות היא רומזת לקודמיה ומחליפה: "בלי עמוד שידרה, גלצ תהפוך לפוליטית"

Listen to "אשת שלומו של גנץ? "מוניתי למפקדת עם נטו כישורים ואפס קשרים"" on Spreaker.

פחות משנתיים חלפו מאז נחשפה בוואלה! ברנז'ה כוונתו של שר הביטחון לשעבר בני גנץ למנות את מי שהייתה עד אז מנהלת מחלקת החדשות של כלכליסט, גלית אלטשטיין, לממלאת מקום מפקד גל"צ. פחות משנתיים בהן הוכח הקושי העצום בלנהל בשנת 2023 תחנת רדיו ציבורית הכפופה לדרג הפוליטי, אחרי שנים ארוכות תחת מעורבות הולכת וגדלה של הממשלה, וחרב סגירה שמונפת תמידית מעל ראשה.

נזכיר: אחרי שנכנס לתפקידו, אז בימי הממשלה הפריטטית עם נתניהו, תכנן גנץ (כמו רבים מקודמיו), לסגור את התחנה הצבאית או לפחות להוציאה מידי הצבא ומשרד הביטחון. אלא שמהר מאד הבין (כמו קודמיו), שהדבר ייתקל בהתנגדות – והחליט לוותר. בפועל, מינויה של אלשטיין, ללא ועדת איתור, הפך לקבוע – עד שגנץ נדחק לפינה משפטית, ונאלץ להורות על הקמת ועדת איתור מקצועית למפקד קבע.

ועדת האיתור, כזכור, בחרה פה אחד במנכ"ל רדיו 103 אור צלקובניק לתפקיד, אך חזרתו של נתניהו למשרד ראש בממשלה טרף את הקלפים על ידי מינוי מפוקפק של מ"מ המקורב לשלטון. העניין מבורר בימים אלה בבג"צ.

אלטשטיין התיישבה לשיחה ראשונה מאז פרישתה – ולמעשה בכלל – בפודקאסט של המכון הישראלי לעיתונות. על הפרק: ההחלטה לבצע סדרת שינויים אסטרטגיים שנתפסו כפוליטיים, הביקורת שהופנתה נגדה על ידי תומכי נתניהו, רשת ב' ששגברה על התחנה בניהולה ורדיו 103 שנושפת בעורפה. וגם, למה אין יותר נשים בתפקידי ניהול בכירים בתקשורת ואיך זה קשור ליחס שמקבלת היועמ"שית גלי בהרב מיארה.

חלק מהשיחה מובא כאן בכתבה. האזינו לשיחה המלאה.

גלית אלטשטיין (צילום: עיבוד תמונה, ראובן קסטרו)

כשמונית לפני שנתיים, הטיעון היה: גנץ רוצה את אנשי שלומו.

"יש לי הרבה מה לומר על זה. הנושא של סגירת גלי צה"ל שעמד באותה תקופה על הפרק ירד מהפרק עוד לפני שנכנסתי לתפקיד, ואני אומרת את זה בגלל הקישור הזה שעשית ושרבים ניסו לעשות בשעתו. היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט פרסם חוות דעת שאמר שסגירת התחנה לא יכולה להיעשות בהחלטה של שר הביטחון, אלא של החלטת ממשלה לכל פחות, ושדרך המלך תהיה בכלל דרך חקיקה בכנסת. לדבר הזה לא הייתה היתכנות בכנסת הקודמת, ולכן כל הנושא ירד מהפרק עוד לפני שאני נכנסתי לתפקיד, וכשנכנסתי הוא כבר לא היה על הפרק.

"הזכרת את המונח איש שלומו. אני לא איש שלומו של אף פוליטיקאי. אני עיתונאית 25 שנה. יש לי ברזומה 12 שנים של ניהול גם בגל"צ וגם מחוצה לה, וזו חוץ מהשנה וחצי בה פיקדתי על התחנה.

"רוב חיי הבוגרים שירתתי ועבדתי בגלי צה"ל, ניהלתי מחלקת חדשות והייתי עורכת ומגישה ועשיתי סדרה אינסופית של תפקידים על רצפת הייצור. אני חושבת שהייתי מינוי די טבעי לתפקיד הזה. כשמסתכלים על ההגדרה המילונית של 'מינוי פוליטי', זה בדרך כלל מישהו שמתמנה בגלל שיוך מפלגתי או זיהוי פוליטי. זה קשרים ולא כישורים. במקרה שלי זה היה נטו כישורים ואפס קשרים".

מוזר לדבר על אפס קשרים בזמן שמקורבו של גנץ, לשעבר מפקד גלי צה"ל אבי בניהו, היה זה שהביא אותך לתפקיד.

"אני אתקן: מי שהביא אותי היה אני והניסיון המקצועי שלי".

אז בואי נעזוב את הרשמים ונדבר על מעשים. בתקופה קצרה של כמה חודשים הדחת את מקורבו של נתניהו איש התקשורת יעקב ברדוגו, החלפת את מנהל מחלקת החדשות אמיר איבגי והזזת מתפקידו את מגיש הבוקר ישי שנרב – אף הוא איש ימין. את מבינה שקשה להגיע למסקנה אחרת.

"אני רוצה לעלות איתך קומה למעלה", אומרת אלטשטיין ויותר מרומזת למצב בה הותירו אותה קודמיה (שמעון אלקבץ וירון דקל ד.ו), אחרי שנים ארוכות של פוליטיזציה ומינוי מגישים שנויים במחלוקת.

כשנכנסתי לתחנה כממלאת מקום, מיפיתי לעצמי בשלב ראשון שורה לא קצרה של אתגרים ומורכבויות לנושאים שבעיני נזקקו לטיפול דחוף. זיהיתי שיש לא מעט חורים בשדרת הפיקוד וההנהלה של גל"צ, זיהיתי פערים בכמות ובאיכות – בדגש על עיתונאים, וגם תהליכים פנים ארגוניים נוספים שצריך היה לעשות. ומתוך כל אלו התחלתי ליצור פעולות שנגזרו מתוך הדבר הזה. אפשר להכפיף אותם בכפיפה אחת, אבל זה פשוט יהיה לא נכון, כי כל אחד מהם מגיע מסיבה אחרת".

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פרסומים נוספים